Helgens pimpeltävlingar.......

Publicerad 2020-03-05 10:45:50 i Allmänt,

Nu på lördag arrangeras Borlängemästerskapet i pimpel på Svärdsjön,Linghed. Den ligger nordost om Falun cirka 6 mil från Borlänge. Tack till Lingheds FVO. 
Ösjön har ju inte varit sig lik denna vinter, så ingen säker is där. Vi fick ställa in Nyårsnappet och sportlovfisket och nu är Borlänge mästerskapet flyttat.
Skyltat från Linghed mot gamla sågen.
 
Då Falubygdens SFK ställt in Falumästerskapet, isen på Runn har ju blåst upp minst 4 gånger denna vinter. Så nu arrangerar Ovansiljans SFK tillsammans med Ore FVOF pimpeltävling på Oresjön. Båda tävlingarna ingår i pimpelsports cup.
 
På Svärdsjön har jag bara varit en gång tidigare och det var på vårt KM förra året. Hade nog bara lite över kilot, men högsta vikt över 6 kilo. Så visst finns det fisk där. Har ju kommit en hel del snö, men idag är det plusgrader så det hinner nog sjunka ihop.
 
På Oresjön har jag varit två gånger för cirka 20 år sedan. En rolig sjö med gott om fisk, när de vill nappa. Där har det kanske kommit mer snö tidigare och nu i veckan den sista "snösmockan".
 
Skitfiske till alla som åker på tävlingarna.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela