Lagtävlingen.......

Publicerad 2020-03-04 15:30:00 i Allmänt,

Vi bodde i en stuga 1,5 mil utanför Torsby och på söndagsmorgonen hade det kommit cirka 1,5 dm snö och snöade för fullt. När vi ätit frukost och packat ihop allt bar det av mot sjön Letten för lag-sm.
Riktigt vinterlag på vägen och vissa sträckor oplogade. Allt gick bra och vi var framme i god tid. Påsar och lagkort hade jag fått dagen innan av Dalarnas tävlingsledare Stig och Anna-Lena hade fått sin påse. Så nu inväntade vi bara Barbro som skulle komma upp på morgonen och åkte med Lars från Bjursås. De var också ute i tid, så hon fick sin påse och bidrag från klubben. Skönt nu hade jag delat ut alla pengar till de som tävlade för Borlänge SFK.
Vi fick höra att en råk hade slagit upp tvärs över sjön och man fick bara gå förbi över land.
Tävlingsledningen kallade in de tävlingsledare som fanns på plats och de beslutade tillsammans att skjuta på tävlingen till 9.30 och även korta ner den till 3,5 timmar. Detta eftersom inte alla bussar kommit och många bilar som saknades.
 
Vår taktik i laget var att gå tillsammans och Anna-Lena ville gå en bit istället för att stå och vänta. Det lät bra.
Syrran och jag gick tillsammans ner mot starten och första biten var ju över den lilla sjön. Ett hemskt före, då den snö som kommit inte frusit fast. Utan man halkade och snö fastnade under broddarna. Benen kändes som timmerstockar och helt stumma.
Kände även av hjärtat och fick stanna och vila flera gånger, innan vi kom ner till starten.
 
När vi kom ner till starten blåste det rejält och snöade och snön hade drivit igen på vissa ställen och blankisfläckar här och där. Letade upp Anna-Lena och Barbro och sa att jag orkade helt enkelt inte gå så långt idag.
Hemskt på isen idag, hala isfläckar och drivor med snö upp till knäna. När man sedan borrat hål och blev blöt, så fastnade is och snö under broddarna. Man fick stampa och sparka och gå med korta, korta steg. Nu förstår jag varför jag har ont i tårna.😁
Monika och jag började på varsin isfläck och täckte ett större område. En man bakom mig fick bra och fin fisk i första hålet. Så jag backade bakåt, men ingen fisk. Flera värmländskor fanns i klungan bakom också. Så det kändes bra val av ställe.
 
Monika fick fisk i flera hål och jag hade inte haft något napp. Gick närmare Monika som satt längre in.
När det gått 45 minuter fick jag min första abborre. Kämpade på och borrade nya hål och provade gamla. Testade olika pirkar och krokar, tafs och till och med mormyska. Men fick inget flyt i fisket. Så när det var 1 timme kvar hade jag 3 fiskar.
Gick närmare land och lyckades få en till. Med tanke på de bonusfiskar som finns i sjön kämpade jag på, men stannade på 4 stycken.
Monika däremot hade mer än dagen innan så det var ju kul. Fick vänta en liten stund i målfållan innan Anna-Lena och Barbro kom. De hade i alla fall bättre än mig och Anna-Lena en lite större. Tillsammans vägde våra fiskar 941 gram och på det kom vi på 14:e plats. Bara att bryta ihop och komma igen.
Monika tillsammans med Maj och Eine lyckades komma 3:a i äldre Damveteraner. Så grattis!
 
Svenska Mästare i lag 2020
 
Yngre Juniorer.             Lidköping SFK.            1668
Äldre Herrjuniorer.        Skellefteå SFK.            3063
 
Äldre Damveteraner.    Åmotfors  AFKT           1658
Äldre Herrveteraner.    Gullringens SFK.           3610
 
Damveteraner.              Woxnadalens SFK.       1924
Herrveteraner                Södertälje SFK.             7734
 
Damer.                            Fagersta SFK.               3665
Herrar.                             Stångådalens SFK.      7537
 
 
Arto Jumisko, Timo Jumisko, och Bengt-Ole Boman, Södertälje SFK med dagens högsta vikt 7734 gram. Grattis!
 
I herrklassen skilde det bara 1 gram mellan första och andraplatsen. Till fördel Stångådalens SFK mot Hudiksvalls SFK.
 
Linda-Maria som körde vår bil var med i Fagersta SFK:s lag tillsammans med Lotta Engvall och Annika Skoog. De vann damklassen. Så Lotta tog guld båda dagarna.
Ture Fransson och Jörgen Andersson som åkte i vår bil kom 5:a i herrveteran tillsammans med Lars Gullstrand.
 
Nu kan jag lägga det här SM:et bakom mig, men alltid lika kul att kolla resultatlistorna i efterhand. De finns bl.a på www.sfktrekroken.se
 
Ha det gott, här vräker snön ner och + 1 grad. Helt onödigt.
 
 

Kommentarer

Postat av: LENNART

Publicerad 2020-03-04 18:59:44

Bra skrivet, fina foton.
Krya på dig.

Svar: Tack😊
rosietalar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 67 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela