40 år sedan......

Publicerad 2022-02-28 11:37:46 i Allmänt,

Idag är det 40 år sedan jag vann SM i pimpel på Mälaren utanför Södertälje. Minns det som igår, hur jag kämpade och så långt har jag aldrig gått tidigare på någon tävling. Inte efter heller,haha.
8 kilometer bort på blankis med snöfläckar och med stålbroddar.
 
Det här var innan pappa börjat göra sina broddar. När jag skulle tillbaka hade broddarna frusit av is och vatten. Så det var bara att ta av och halka sig hemåt.Missbedömde tiden, gick en kvart före slutskottet. Hade ju offrat tid vid utgången också, och nu var jag trött efter många bomhål. 
Jag hade i alla fall med mig blåbärssoppa och russin som jag åt på vägen in. När jag kom inom startfållan var det inte mycket av tiden kvar och jag rasade ihop. Fick sätta mig en stund innan jag gick till invägningen. Fick ihop 3740 gram som räckte till seger och bara 13 stycken med högre vikt den dagen. 12 i herrklassen och en äldre damjunior.
Vill ni läsa mer så skrev jag om det den 30/12 2013.
 
Till helgen väntas många tävlare till Borlänge och Falumästerskapen, som avgörs på Ösjön och Runn. Borlänge SFK står som arrangör för båda tävlingarna och som tidigare även en sammanlagd vikt för dagarna, där bästa Junior, dam och herre får ett minnespris.Välkomna!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 67 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela