Älvdalsnappet......

Publicerad 2023-04-03 11:44:33 i Allmänt,

Älvdalsnappet 2023 avgjordes igår på Nässjön med start vid Lidens bystuga. 178 startande varav 48 damer,14 juniorer och 18 knattar.
 
I veckan fick jag klart med skjuts, det var samma gäng som vid SM, Linda-Maria Lundin, Ture Fransson och Jörgen Andersson. Jörgen körde för Linda-Maria hade jobbat natt så hon försökte sova i bilen.
Anna-Lena Björkman och jag började inte så långt ifrån varandra och sa att vi kunde gå närmare om någon av oss fick fisk. Både mört och abborre räknades idag. Jag hade köpt maggot på SM så Anna-Lena fick några av mig. Hon skulle börja med tafs.
 
I fjärde hålet fick jag 5 stycken abborrar, men inget runt omkring. Längre ut satt en liten klunga så jag drog mig utåt och fick ett hål med 15 stycken i. Anna-Lena fick bra med fisk och vinkade åt mig. Men hon satt ensam så jag ville inte gå på henne.
Borrade runt lite men inget flyt i fisket, det var 10-11 meter djupt och mest smått. 
Efter ett tag när Anna-Lena suttit i samma hål kommer det en karl och två damer tvärs över sjön och sätter sig bakom henne. Kan ju säga att det inte var några 5 meter från henne och dem emellan bara 2 meter.De hade två borrar så han borrade åt dem ibland.
Då kände jag att jag måste gå bort dit och försvara henne, så jag borrade 10 meter framför. Sen på sidan om, de som satt bakom fick lite och fisket för Anna-Lena började dö ut.
Jag letade vidare men fick bara ett 10-tal till, provade olika pirkstorlekar, krokar och flera olika tafspirkar. Mina fiskar vägde 938 gram och kom på en 17:e plats i damklassen. Tog 2 värmeljus i porfyrkvarts.😊 
 
Spännande väntan vid prisutdelningen, Anna-Lenas påse vägde 3804 gram och vi hade inte hört någon dam med högre vikt. Hon vann och fick 4000:- och en minnesmugg. Så härligt att det räckte, så glad för hennes skull.😊
Herrklassen vanns av en norrman han hade över 6,6 kilo och Dan Ersbjörs Borlänge SFK var tvåa på drygt 6 kilo. 4000:- även till bästa herre och junioren och knatten fick 1000:- var.25 kubik björkved lottades ut, det vann en ung kille.
 
Vi hade i alla fall tur med vädret och nu kommer påsken med alla fina tävlingar. Får se om jag få skjuts med någon.😉

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

rosietalar

Jag heter Rosie Thörne är 68 år och bor i Borlänge, har tre vuxna söner och sex barnbarn. Jag har alltid tyckt om att vara i naturen, och att fiska. Har tävlingsfiskat sen jag var 10 år och vunnit många tävlingar genom åren .Kommer att berätta om mitt liv och fisket.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela